Home » תהליך הטיפול בתיק רשלנות רפואית
תהליך הטיפול בתיק רשלנות רפואית
במקרה בו קיימת אי ודאות אודות טיפול רפואי שקיבלתם, כדאי להתייעץ עם עורך דין העוסק בזכויות החולה ורשלנות רפואית. אם לא עשיתם זאת ובמהלך טיפול רפואי נגרם לכם יותר נזק מתועלת עליכם לפנות לקבלת ייעוץ משפטי וגם הוא מעורך דין העוסק בזכויות החולה ורשלנות רפואית.
טיפול בתיקי רשלנות רפואית הוא שונה מרוב התביעות הנזיקיות המוגשות בדרך כלל לבית המשפט וישנה חשיבות מכרעת לאופן הכנת התיק לפני הגשתו לבית המשפט. פניה לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית כדבר שבשגרה הנה לדעתנו הצעד החשוב ביותר לפני הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. תביעות מסוג זה הן מהמסובכות ביותר שקיימות ואם אדם פונה לעורך דין שלא מנוסה בתחום הוא עלול להפסיד את התביעה – אפילו אם הייתה רשלנות בוטה בעניינו.
בפגישה, יסביר לכם עורך הדין את הצפוי לכם במהלך ניהול התביעה. שלבי התביעה הראשונים בתחום זה עשויים להיות מכריעים ובעלי חשיבות מירבית בהצלחת התביעה.
איסוף הרשומה הרפואית והערכתו המשפטית
הרשומה הרפואית כפי שנוהלה על ידי הצוות הרפואי במהלך הטיפול ובזמן אמת מהווה את הראיה המרכזית בתביעה לרשלנות רפואית. משום כך חשוב שאיסוף החומר יעשה על ידי עורך הדין העוסק ומבין בתחום זה ולא על ידי החולה.
בהתאם לחוק זכויות החולה, התשנ”ו-1996 לכל אדם יש זכות לקבל את הרשומה הרפואית מהמוסד הרפואי בו הוא טופל. לצורך איסוף החומר הרפואי תדרשו לחתום אצל עורך הדין על כתב ויתור על סודיות רפואית. עורך הדין יפנה למחלקה לרישום רפואי בבית החולים הרלוונטי וידרוש את קבלת הרשומה הרפואית.
לאחר קבלת הרשומה הרפואית מבית החולים, עורך הדין לומד את פרטי התיק לעומק על כל דקויתיו ומעריך האם הייתה התרשלות בטיפול הרפואי. למעשה עורך הדין יבדוק האם היה על הרופאים לצפות את התרחשות הנזק והאם הם יכלו למנוע את התרחשותו. אם עורך הדין חושב שיש מקום להגיש תביעה ברשלנות, הוא יעביר את החומר הרפואי להערכת רופא מומחה מטעם התובעים וזאת לצורך בדיקת הפן הרפואי.
תביעה בשל רשלנות רפואית דורשת חוות דעת של רופא מומחה בתחום הרלוונטי לפגיעה. גם לבחירת המומחה יש חשיבות מירבית ועורכי דין העוסקים בתחום זה נמצאים בקשר מתמיד עם מומחים מנוסים במתן חוות דעת מעין אלו ומתן עדות בבית משפט. חוות הדעת הרפואית הינה הרבה מאוד פעמים התשתית לכתב התביעה ותפקידה היא “ללמד” את בית המשפט את התחום הרפואי נשוא התביעה. באופן כללי, ללא חוות דעת רפואית לא ניתן להגיש תביעה לבית המשפט ועל פי חוק זהו “כרטיס הכניסה” בשערי בית המשפט. כמובן שלחוות הדעת ישנה השפעה ניכרת על גורל התיק אם כי ההחלטה הסופית היא תמיד של בית המשפט .
לאחר הערכת התיק וכתיבת חוות הדעת חוזר החומר לעורך הדין אשר מקבץ את כל הטענות המשפטיות ועובדות הרפואיות לכתב תביעה המוגש לבית המשפט.
בסופו של יום, ההחלטה האם הייתה רשלנות בטיפול הרפואי, היא החלטה משפטית ולא רפואית ולכן הכנה טובה ונכונה של התיק יכולה לנבא ברוב המקרים את תוצאתו.
האמור באתר, כולל במאמרים המופיעים בו, נועד להשכלה כללית ואין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי עם עורך דין או להסקת מסקנות משפטיות במקרה מסוים.
במקרה והנך סבור/ה שנגרם לך עוול במהלך טיפול רפואי, עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי.
השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
אתר זה מוגן באמצעות reCAPTCHA ובאמצעות מדיניות הפרטיות ומדיניות השירות של גוגל.